ders 3: kurdele ile karanfil yapım tekniği & e.g. 25

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

nursen hocam işlediği güzellikleri bizlerle paylaşmaya devam ediyor. karanfilin yapılışını öğrenmemiz için bu modeli göndermiş sağolsun. o kadar güzel anlatmış ki ben de ders olarak ekledim. hocam paylaştığınız güzellikler için çok teşekkür ederim. alt tarafta da gene nursen hoca’nın işleyip gönderdiği yastığı görebilirsiniz. kurdele nakışında gelelim karanfil yapımına: (ribbon embroidery step by step gathered ribbon rose)

* istediğiniz karanfilin büyüklüğüne göre kurdelenin başından 1 cm boşluk bırakarak, kurdelenin altından küçük küçük teğelleyın.
* üstten görünmesini isterseniz -kumaşta- ortada 1/2 cm’lik bir yuvarlak bırakıp, o yuvarlağın etrafını döndüre döndüre dikin.
* yandan görünmesini isterseniz ortadaki yuvarlağı daha yarım daire şeklinde yapın. o yarım dairenin üzerine büzdüğünüz kurdeleyi dikin. ikinci sırasını birincinin arkasına döndürerek devam edin.
* yapraklar için kurdeleli iğneyi alttan üste geçirin. uygun bir yere batın. yapragın ortasına bir toplu iğne yerleştirin. sonra yaprakları aynı renk iplikle dikin. örnekte iğnelerı görebilirsiniz. kolay gelsin. herkese sevgiler.
kurdele nakışı karanfil kurdele nakışı karanfil detay

boncuklu yastık(şenay nursen hoca yastığı senin için göndermiş. bak sevildiğini bil :))

şenay sanırım nursen hoca’nın talebelerinden. örneği özellikle onun için gönderdiğini belirtmiş. bir de “ben de seni seviyorum” diye not düşmüş. ah şenay böyle bir hocan olduğu için çok şanslısın ;)

54 thoughts on “ders 3: kurdele ile karanfil yapım tekniği & e.g. 25

  1. cok güzeller ama ben desen bulamıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim..havlu üzerine kurdale nakışı yapıyorum 3. havlumuda bitirdim ama hepsini aynı desenden yaptım desen bulamadıgım için.. şimdiden teşekkürler…

  2. tekrar merhaba.üye olmak istiyorum siteniz çok hoş.yardımcı olursanız sevirim.ellerinize saglık.

  3. sagolun saadet abla yaşınızı bilmedigimden sesleniyorum.18 yaşındayım ve kurdela işlerine çok meraklıyım.açıklayıcı anlatımlarınız var denemek istiyorum.ama ne kadar malzeme alınacak belirtilmemişmail yazdım bana bilgi verirseniz sevinirim.yakında nişanım olacak farklı şeyler denemek istiyorum.şimdiden sagolun.

  4. özlem siteme hoşgeldin. Havluda biraz uzun durabilir bu dese. Havluda uygulamak için yarıya bölüp yanyana birkaç tane şeklinde uygulayabilirsin deseni.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>