ders 1: kurdele ile yaprak yapım tekniği-kurdele nakışı malzemeleri ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

site birkaç gündür aktif değildi. bunun sebebi herzaman 6.000 civarinda olan günlük hit sayısının, kasım ayında günlük 20.000 gibi yüksek değerlere fırlamasından dolayı, bize ayrılan bant genişliğini ay sonu gelmeden harcamamızdı. grupta olan site okurlarına mailde yazmıştım. eğer gruba üye olmayan okurlar da varsa diye hatırlatmak istedim.

kurdele tekniklerine ilgi yoğun olunca sitenin aktif olmadığı günlerde sizlere bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimi düşündüm. ve sonunda başrollerde kardeşim hacer’in oynadığı bir video çektim. bu şekilde kurdele derslerinin daha iyi anlaşılacağına inanıyorum. anlamayanlar parmak kaldırsın :)

ilk dersin konusu kurdele ile yaprak yapım tekniği (japanese ribbon stitch). videoyu alt taraftaki resmin üzerindeki işarete tıklayarak izleyebilirsiniz.


kurdeleler

kurdele nakışında organze, saten ve ipek kurdele kullanılıyor. bunlardan en pahallısı ipek kurdele. metresi 1.5-2 YTL. yani eğer ipek kurdele kullanmak istiyorsanız, kurdeleyi ziyan etmemek için kurdele nakışı yapmayı iyi bilmelisiniz. ben şu ana kadar hep organze ve saten kurdele kullandım, kullanıyorum. organze kurdele alırken de bizim gibi acemilik yapmayın. ve aldığınız kurdele  resimde solda gördüğünüz bordo kurdele gibi değil de, yeşil kurdele gibi iki kenarında şeritleri olsun. biz ilk işlediğimiz yastıkta bordo olandan aldık ve işlerken canımız çıktı. kurdele parçalanıyordu. ama bu hafta yan kısmı şeritlilerden kullanınca, ancak kurdele işlemenin zevkine vardık. eski kurdeleleri işlemek yerine gül yapımında kullanarak değerlendireceğiz. alacağınız kurdele  renklerinin birbirinin tonu olmasına dikkat edin. böylece nakışlarınız daha güzel olur. biz organze kurdeleleri eminönü’nden aldık. ayrıca ipek kurdelelerin fatih’te çarşamba pazarı’nda uygun fiyata satıldığı bir tezgah olduğu hakkında da duyumlar aldık. çektiğimiz video fazla büyük olmasın diye yaprak tekniği ile ilgili orada söylemediğimiz birkaç birşeyi şimdi eklemek istiyorum.

  • yaprak tekniğini kurdeleyi uzunlu kısalı tutarak, çiçek taç yaprağı olarakta kullanabilirsiniz. hayal gücünüzü kullanarak çok değişik şeylerde yapabilirsiniz.
  • eğer iğneyi kurdelenin sağ veya sol tarafına doğru batırırsanız, sağa ya da sola dönük yapraklar elde edebilirsiniz. böylece yaparağa hareketlilik kazandırabilirsiniz.

Tagged with 

131 thoughts on “ders 1: kurdele ile yaprak yapım tekniği-kurdele nakışı malzemeleri ~Video

  1. aysun yıldız says:

    kurdele nakışı yapılan bir kumaşın arka kısmını gösterir misiniz.

  2. gülşen hotmail adresine bir davetiye gönderdim. onaylarsan gruba üye olabilirsin.

  3. saadetçim anlayamadım nasıl üye olabilirim açık anlatabilirmisin.ben de takip etmek istiyorum senin güzelliklerini başarılar canım:)

  4. merhaba bayanlar ben 27 yaşında evli dünyalar güzeli oğlu olan bir bayanım .bende eli boş durmayan duramayanlardanım.aslına bakarsanız tüm kız çocukları gibi renkli ipleri;cıvıl cıvıl rengarenk cam boncukları içimden gelen gelecegın kadınlık durtulerı içimde hayran hayran seyrederdım. onlara dokunmak ve kullanmak ısterdım.taki o küçük kız gunlerden bırgun buyuyupte evlenene kadar.ımm eşim bir tıp dr si ve ve tahmın edersınız yalnız gecen bir ton gece… bu yalnızlık benı hadı artık o çok sevdıgın renklı ıpler ve boncukları kullanmaya dedırt tı ve boynumda kolyeler oğlışumun uzerınde sıcacık hırkalarla sanırım kendımı buldum…ımm artık geceler eskısınden çok daha keyifliydi.sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak umıdıyle …. sevgıler…bu arada benimde çok severek takıp ettıgım sevgılı nagıce ıle karıştırıla bılecegımı duşunerek benı kuzey’in annesi nagıhan olarak anımsamanızı isterim.sevgılı fıyonk ve dıger hamarat bayanlar acıyı tatlıyı sevıncı derdı ve yanında hayat kattıgımız renklı ıplerı ve boncukları paylaşmak umıdıyle…. sevgıler:kuzey in annesi nagihan bu arada bır bloğ hazırlamaya çalışıyorum umarım zıyaret eder ve yorumlarınızla desteklersınız . mutlu günler….

  5. cinskedi fotoğrafı herhangibir fotoğraf editör programında siyah- beyaz hale getirip çıktısını alırsan, şablona gerek kalmaz.

    nazlı videoyu altında yazan kodları bloguna ekleyerek oluşturabilirsin.

    gülşen gruba katılman için sana davetiye gönderiyorum. onaylayarak gruba katılabilirsin.

  6. bende çok istiyorum kurdele nakışını öğrenmek ama siteye üye olamıyorum.ne yapabilirim

  7. teşekkürler serra…iğne oyası yapmayı biliyorum da daha değişik örnekler bekliyorum.henüz atanmamış bir öğretmen adayıyım ve vaktimi böyle değerlendiriyorum.dua edin de şubatta atanayım:)hepinize sevgiler…

  8. bu derslere en çok bayılanlardan biride benim. videolu olması da cabası. daha çok sevindik. muhteşemsin saadet. başarılar. yeni güzellikleri bekliyoruz. bizde bloğa ekleyebilirmiyiz acaba video????

  9. Selma, Saadet daha once igne oyasi yapimini sitesinde anlatmisti, oraya bakmani tavisye ederim, cok guzel anlatilmis. Bir de Saadet’in linklerinden turk elisi bloglarini gezersen, birsuru igne oyasi bulabilirsin. Benim blogum da da var, diger arkadaslarda da.
    Saadet, masallah teknolojinin her nimetinden faydalandiriyorsun bizleri de. Hacer’e de sana da tesekkurler.

  10. çok sevindim kurdela nakışı derslerinize..ben 4 haftadır derse gidiyorum fakat sadece ipek kurdela satışına dayalı bir ders:(üstelik ders ücretide aldığı halde:(40 ytl..üstelik öğretmeyi sevmiyor, ipek kurdela hariç kurdela getiriyorum diye bana kızıyor, üstelik model çizimi getirmiyor, birkez yanlışlıkla getirdi, fotokopi .ektirmedi avustrualya yasaklamış, ben çizeyim dedim çizdirmedi de:(bakın diye getirdim dedi:( örnek şablonlar da verirsiniz değil mi?ellerinize sağlık bu blok web sitesi için

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>