ders 1: kurdele ile yaprak yapım tekniği-kurdele nakışı malzemeleri ~Video

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

site birkaç gündür aktif değildi. bunun sebebi herzaman 6.000 civarinda olan günlük hit sayısının, kasım ayında günlük 20.000 gibi yüksek değerlere fırlamasından dolayı, bize ayrılan bant genişliğini ay sonu gelmeden harcamamızdı. grupta olan site okurlarına mailde yazmıştım. eğer gruba üye olmayan okurlar da varsa diye hatırlatmak istedim.

kurdele tekniklerine ilgi yoğun olunca sitenin aktif olmadığı günlerde sizlere bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimi düşündüm. ve sonunda başrollerde kardeşim hacer’in oynadığı bir video çektim. bu şekilde kurdele derslerinin daha iyi anlaşılacağına inanıyorum. anlamayanlar parmak kaldırsın :)

ilk dersin konusu kurdele ile yaprak yapım tekniği (japanese ribbon stitch). videoyu alt taraftaki resmin üzerindeki işarete tıklayarak izleyebilirsiniz.


kurdeleler

kurdele nakışında organze, saten ve ipek kurdele kullanılıyor. bunlardan en pahallısı ipek kurdele. metresi 1.5-2 YTL. yani eğer ipek kurdele kullanmak istiyorsanız, kurdeleyi ziyan etmemek için kurdele nakışı yapmayı iyi bilmelisiniz. ben şu ana kadar hep organze ve saten kurdele kullandım, kullanıyorum. organze kurdele alırken de bizim gibi acemilik yapmayın. ve aldığınız kurdele  resimde solda gördüğünüz bordo kurdele gibi değil de, yeşil kurdele gibi iki kenarında şeritleri olsun. biz ilk işlediğimiz yastıkta bordo olandan aldık ve işlerken canımız çıktı. kurdele parçalanıyordu. ama bu hafta yan kısmı şeritlilerden kullanınca, ancak kurdele işlemenin zevkine vardık. eski kurdeleleri işlemek yerine gül yapımında kullanarak değerlendireceğiz. alacağınız kurdele  renklerinin birbirinin tonu olmasına dikkat edin. böylece nakışlarınız daha güzel olur. biz organze kurdeleleri eminönü’nden aldık. ayrıca ipek kurdelelerin fatih’te çarşamba pazarı’nda uygun fiyata satıldığı bir tezgah olduğu hakkında da duyumlar aldık. çektiğimiz video fazla büyük olmasın diye yaprak tekniği ile ilgili orada söylemediğimiz birkaç birşeyi şimdi eklemek istiyorum.

  • yaprak tekniğini kurdeleyi uzunlu kısalı tutarak, çiçek taç yaprağı olarakta kullanabilirsiniz. hayal gücünüzü kullanarak çok değişik şeylerde yapabilirsiniz.
  • eğer iğneyi kurdelenin sağ veya sol tarafına doğru batırırsanız, sağa ya da sola dönük yapraklar elde edebilirsiniz. böylece yaparağa hareketlilik kazandırabilirsiniz.

Tagged with 

131 thoughts on “ders 1: kurdele ile yaprak yapım tekniği-kurdele nakışı malzemeleri ~Video

  1. ışıl toygür says:

    selamlar..sitenizi kurdele nakışı yapımını en iyi anlatan,en güzel site seçtim.:)emeklerinize sağlık.dikiş nakış bilmem ama kurdeleye merak sardım.sitenizi izleyerek yapmaya çalışacağım.dediğiniz gibisaten ve organze kurdele alacağım.en kolay hangi kumaşa çalışırım..?teşekkürler.sevgiler

  2. Dear Sirs:
    I got your name and address from Internet and knew you are one of the largest importers in ribbon, which is within the scope of our business.
    Take this opportunity, we introduce my factory, as one of the biggest manufactures of ribbon in shandong province, mainly ribbon products. We export large quantity to USA and Asian countries, deal to high quality and reasonable price. We are ready to refer you our favourable price and relative samples, for quality evaluation and marketing activities.
    Should you have interest of items mentioned above? Kindly let us know by return mail. For getting all the detailed information, you are invited to visit our web site: http:www.eastribbon.com
    Looking forward to hearing from you soon.
    Best regards.
    Sincerely,Looking for your reply
    Manager of Sales Department
    Add:beizhan qiaoguan town changle country shandong 262408 China
    Tel:+86 0056 6633357
    Fax:+86 0056 6633357
    Email:ribboneast@yahoo.com
    http://www.eastribbon.com
    mike
    希望能与你们合作 谢谢!!!

  3. cok güzel ellerinize saglık ben bunu havlular uzerınde kullanmak ıstıyorum ama olmuyor kurdeleyı bır turlu havludan gecıremıyorum ne yapmalıyım tesekkurler

  4. çok güzel hepsidei ben evde denedm bir beze fakat olomadı hatta kurdeleyide en incesnden aldım bezden geçmedi yırtıldı sanırım siz delikli bi kumaşa yapıp sonra diger kumaşa geçiriyorsunuz acaba o geçrme işlemi nasıl oluyor yardımcı olblrmsnz teşekrler..

  5. selamlar ellerinize saglık cok hoş şeyler var burda ben neden beceremiyorum yaaaa

  6. yaprak yapımı için bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

  7. ben yeni başladımda yaprak yapımını bilmiyorum

  8. be birşey anlamadım ki

  9. sitenize üye olmak istiyorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>