örgü lif

Bitkiler, doğal terapiler, doğal temizlik, ilaçsız çocuk yetiştirme, mizaç tesbiti gibi konularda kişiye özel danışmanlık almak, yanısıra hakiki saf bitki yağı, krem siparişleriniz için mailden iletişime geçebilirsiniz. fiyonk.net@gmail.com

lif
bu aralar bizimkiler lif örme gayreti içindeler. önceleri kayınvalidemin başlattığı bu gayret görümcem, fatma yengem, ayşe abla ile devam ediyor. her an için bende gayrete gelebilirim. o kadar güzel lif örnekleri var ki insan görünce hemen örmek istiyor. görümcem de herhalde bu gayretler hiç bitmesin diye her hafta yeni bir örnek örüp, getirip bizim iç çekmemizi sağlıyor.

lifler o kadar değişik ki; birisinin artık sabunların konabileceği bir yeri var, böylece ufalan sabunlarınızı değerlendirebiliyorsunuz. birkaç tanesi dantel ve lif örgüsünün karışımı, bazısı marullu yapılıyor ve çamaşır makinesinin üzerinde süs amaçlı çok güzel duruyor.

bu lifin ise yapımı oldukça kolay. nagihan’ın siteye gönderdiği şalın örneğine çok benziyor. hatta lifi görüp nasıl örüldüğünü söylediğim zaman yengemler şaşırmıştı. oysa nagihan’ın şalından kopya çekmiştim :)

1. öncelikle istediğiniz büyüklükte bir haroşa lif örüp, son sıraya gelin. (son sırada ilmekler şişten bırakılınca enine doğru büyüdüğü için, enini boyundan biraz kısa yapmanızda yarar var.)
2. son sırayı 3 ilmeği kes + 1 ilmeği şişten bırak + 3 ilmeği kes + 1 ilmeği şişten bırak +…. bu şekilde bitirin. bitirdiğiniz zaman lifi yavaş yavaş çekerek, bıraktığınız ilmekleri sökün.
3. uç kısmına oyasını geçin.

48 thoughts on “örgü lif

  1. ben lara çok ahım şahım örnek yok daha güzel örnekler olabilir

  2. bence çok az çeşit koymuşlar daha ğüzel çeşit ama kolay olacak şekilde by

  3. güzelmişte zor galiba ben bilmem anlamam bu işlerden onun için

  4. çok sade daha güzel olabilirdi ama yinede deneyecem

  5. örgü örnekleriniz çok güzel daha çok lif örnekleri bekliyorum ablam ve ben başarılarınızın devamını diliyoruz ama daha değişik örnekler bekliyoruz

  6. benim teyzem bunu çok sade buluyor yani daha zekli işler koyarsanız teyzem öok sevinir olsun yine de güzel olmuş elinize sağlık

  7. lif modellerinizi bekliyorum kızımla ben byby

  8. ya ne münasabetsiz insanlar var. ben de bu liften ördüm hem de 6-7 tane. yaptıkça insannın yapası geliyor. yumuşak olduğu için bebek ve çocuklar için çok iyi. 3 tanesini yeğennlerime hediye ettim. en küçüğü 4 yaşında ve lifi kullanmak için o güün hemen banyo yaptı. ben kendimiz için 65 ilmek çocuklar için 50-55 ilmekle başlamıştım. hatta hala elimde var bebek için örüyorum ama sanırım biraz küçük oldu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>